Meet Invictus, het nieuwe talentenprogramma van Saint Gobain Distribution!

Inv..png

Op 11 april is de kick-off geweest van Invictus, het nieuwe talentenprogramma van Saint Gobain Distribution in samenwerking met Paluka! 20 talenten van de verschillende business units zijn hiervoor uitgenodigd om dit bijzondere programma te volgen. Waarom doen we dit? Omdat wij geloven in het potentieel van onze medewerkers en graag willen bouwen aan een mooie en duurzame toekomst; om aan persoonlijke groei te werken, andere onderdelen te leren kennen en een netwerk op te bouwen #inventyourselfreshapetheworld.

En hoe gaaf is het om hieraan mee te mogen doen?! Naast al het plezier,  betekent dit natuurlijk ook hard werken. In mei heeft de eerste tweedaagse Trainingsstage ‘Design your life’ plaatsgevonden in Zeist. Onder leiding van Inge van den Broek (oud top-hockeyster) van Paluka zijn onze 20 talenten begonnen aan deze bijzondere reis.  De eerste dag stond in het teken van elkaar beter leren kennen, maar ook jezelf. Ter voorbereiding had iedereen de Talentscan gemaakt, waarin onder andere de eigenschappen, persoonlijkheid en gedragsvoorkeuren worden beschreven. Heel interessant! En natuurlijk is het belangrijk om de basis van ‘Invictus’ te begrijpen om verder te kunnen komen; daarom heeft Inge de film ‘Invictus’ aan onze 20 dames en heren laten zien. Deze leerzame dag werd afgesloten met een gezellige BBQ. Op de 2e dag werden onze talenten al vroeg verwacht op het veld van de KNVB campus. Daar stonden 2 top rugby-spelers klaar om met ze aan de slag te gaan. Met verschillende oefeningen leerden ze onder andere wat teamdynamiek is binnen het rugby en wat de krachten zijn van een team. Als verrassing kregen ze bezoek van 2 Maori rugbyspelers, inclusief een imponerende haka! En natuurlijk werden onze talenten ook uitgedaagd om hun eigen haka te maken… Deze sportieve ochtend werd afgesloten met een echte scrum, waarbij onze talenten volledig op elkaar moesten vertrouwen.

Na de lunch had Daan Ebben de uitdaging deze 2 inspirerende dagen goed af te sluiten (en dat er niemand in slaap viel). En dit is hem uiteraard gelukt! Daan heeft zijn persoonlijke verhaal gedeeld; de keuzes die hij heeft gemaakt in zijn leven en hoe hij uiteindelijk in de positie van directeur Sales & Marketing binnen Galvano is beland. Bedankt Daan voor jouw mooie verhaal!

Deze eerste leerzame Trainingsstage liet onze talenten nogmaals zien dat we binnen Saint Gobain Distribution elkaar nodig hebben. Dit betekent het loslaten van denken in afgescheiden silos en het activeren van netwerk connecties. Het vraagt om handelen met de hele keten in perspectief. En wij dagen onze talenten uit dit gedachtengoed uit te dragen in hun omgeving! #breakingdownthesilos