Onboardingdag Saint-Gobain Distribution BNL 2020

Op woensdag 5 februari 2020 hebben we weer een fantastische onboardingdag gehad van Saint-Gobain Distribution! Op een bijzondere locatie, namelijk kasteel Montfoort, ging om 10:00 uur het programma van start, wederom onder begeleiding van onze dagvoorzitter Rudy van Beurden. Het ochtend programma stond in het teken van kennis maken met elkaar en de organisatie.  Het eerste onderdeel van het programma was ‘College Tour’ waarbij de CEO van Saint-Gobain Distribution, Eric Snijer, te gast was. Door het interactieve karakter van dit interview was dit een interessante en ontspannen manier voor nieuwe collega’s om Eric beter te leren kennen. Na deze opening werd de groep onderverdeeld in verschillende groepjes om verder kennis met elkaar te maken. Voorafgaand aan deze onboardingdag was iedereen gevraagd een voorwerp mee te nemen zodat iedereen zich op een leuke manier kon voorstellen. Dit heeft mooie en bijzondere verhalen opgeleverd!

Het volgende onderdeel was de kennismaking met de zes business units van Saint-Gobain Distribution door middel van een carrousel. In groepjes gingen de nieuwe collega’s wisselend langs alle business units, waar vertegenwoordigers van de business units klaar stonden om enthousiast te vertellen over zijn of haar bedrijf. Nadat iedereen de eerste 3 bedrijven had gezien, was het tijd voor een heerlijke lunch! Na de lunch was het tijd om kennis te gaan maken met de overige 3 bedrijven. Na de carrousel kreeg Dave Adams, HR Directeur van Saint-Gobain Distribution, de mogelijkheid om de nieuwe medewerkers op een inspirerende manier iets te vertellen over de principles en attitudes  van Saint-Gobain. Daarna was het woord aan Bas van Doorn, onze Environment, Health and Safety manager. Aan hem de taak om de nieuwe medewerkers kennis te laten maken met het EHS-beleid van Saint-Gobain.

Vervolgens was het tijd voor de Team Game. De groep werd weer onderverdeeld in subgroepjes om zo aan deze spannende opdracht te beginnen! Door fanatiek samen te werken en goed naar elkaar te luisteren, is het iedere groep gelukt om deze opdracht goed te voltooien, chapeau!

Voor de afsluiting van het programma was Bernard Wessel, Algemeen Directeur Raab Karcher, uitgenodigd. Door het verhaal van Bernard werd het nogmaals duidelijk dat verbinding met elkaar én de organisatie zeer belangrijk is. Dit betekent respect voor elkaar, open communicatie en durven om met elkaar in gesprek te gaan!

We kijken terug op een gezellige, leerzame maar vooral een inspirerende onboardingdag! Collega’s, nogmaals van harte welkom bij Saint-Gobain Distribution!